پخش زنده
امروز: -
مدیرکل صنعت، معدن وتجارت استان آذربایجان غربی از اخذ ۱۷۰ میلیارد تومان حقوق دولتی از معادن استان و رشد ۱۷ درصدی در این حوزه نسبت به سال گذشته خبرداد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان غربی، عبدالحمید سرتیپی افزود: از ابتدای سال جاری تا پایان آبان ماه 24 فقره پروانه اکتشافی برای محدوده های معدنی تازه کشف شده صادر شده است که این محدوده ها پس از انجام عملیات اکتشافی و رسیدن به ماده معدنی مد نظر و اخذ گواهی کشف به مرحله بهره برداری خواهند رسید.
سرتیپی تصریح کرد: در بازه زمانی یاد شده در استان آذربایجان غربی 15 محدوه معدنی با حجم سرمایه گذاری بالغ بر 76 میلیارد و 792 میلیون ریال موفق به اخذ گواهی کشف شدند که در حال تکمیل مرحله اکتشافی و تجهیز معادن خود جهت بهره برداری می باشند.
مدیرکل صنعت، معدن وتجارت استان آذربایجان غربی اضافه کرد: از ابتدای سال جاری تا پایان آبان 29 معدن با ذخیره قطعی 47 میلیون و 275 هزار تن انواع مواد معدنی و ظرفیت استخراج سالانه بیش از یک میلیون و 414 هزار تن مواد معدنی به بهره برداری رسیده است که برای بهره برداری از این معادن بالغ بر 1 هزار و 212 میلیارد ریال سرمایه گذاری انجام شده و برای 189 نفر در این معادن اشتغال مستقیم ایجاد شده است.
سرتیپی تأکید کرد: هم اکنون در آذربایجان غربی 534 معدن دارای پروانه بهره برداری معتبر با ذخیره قطعی بیش از یک میلیارد و 176 میلیون تن انواع مواد معدنی وجود دارد که این معادن زمینه اشتغال مستقیم را برای 5 هزار و 327 نفر با حجم سرمایه گذاری بیش از 6 هزار و 473 میلیارد ریال فراهم ساخته اند.
مدیرکل صمت آذربایجان غربی با اشاره به سرمایه گذاری های انجام شده در حوزه معادن و صنایع معدنی استان افزود: طبق تحلیلهای اقتصادی حدود ۶ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری باعث یک درصد رشد اقتصادی میشود که با توجه به سرمایههای جذب شده و در آستانه جذب، امسال میتوان بخش معدن استان را یکی از بخشهای موفق در حوزه رشد اقتصادی و جذب سرمایه دانست.
سرتیپی با اشاره به افق روشن پیش روی آذربایجان غربی در بخش معدن با توجه به برنامه ریزی های صورت گرفته و مقدمات توسعه این بخش اظهار کرد: می توان گفت که ما جزء پنج استان برتر در بین استانهای هم تراز خودمان در حوزه توسعه معدنی هستیم.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر از معادن دارای پروانه بهره برداری معتبر که بخشی از آنها به دلایل مختلف راکد، نیمه فعال یا غیرفعال هستند که این موارد به صورت مستمر احصا شده و معادنی که دارای ظرفیت برای فعالیت دوباره هستند، به سرمایه گذاران جدید واگذار میشوند.